top of page

Het ontstaan

van Boterham

In de zomer van 2017 zijn Noortje Bosma en Kayleigh van Oostrom begonnen met het maken van portemonnees. Dat zijn zij niet zomaar gaan doen. Noortje liep al jaren rond met een versleten portemonnee waar zij geen afscheid van kon nemen omdat hij zo klein en functioneel was. Een nieuwe goede portemonnee vinden was een hele opgave, een zoektocht zonder einde. Toen zij Kayleigh van Oostrom (productontwerper) hierover sprak bleken zij dit probleem te delen.

 

Dat moest toch anders kunnen?! Samen gingen zij aan de slag om de perfecte kleine en functionele portemonnee te maken.

 

Zij kwamen op het idee om de portemonnees te maken van gepensioneerde banners. Banners worden vaak voor maar één week of soms zelfs één dag gebruikt. Onder de naam Boterham geven zij dit materiaal een tweede leven. Elk stuk van een banner is anders en daardoor is elke portemonnee uniek. 

 

Eind 2018 mochten zij in de kelder van Cultuurpodium Perron banners uitzoeken die daar nog lagen. Uit de ruim 40 banners kozen Noortje en Kayleigh 17 geschikte banners. Vanaf dat moment konden zij echt met Boterham aan de slag.

Wie zijn Boterham?

kaynoortje.jpg
banners rotterdam portemonnee.jpg

Kayleigh van Oostrom

Foto van de dag dat we 17 banners kregen van Cultuurpodium Perron.

Kayleigh van Oostrom (links) is afgestudeerd als productontwerper aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.  Op dit moment werkt zij aan de Fontys Hogechool Tilburg in het makerslab waarbij zij studenten helpt hun grenzen te verleggen en te experimenteren met verschillende materialen en technieken. Daarnaast werkt zij op haar studio in Rotterdam aan eigen projecten. 

Noortje Bosma

Noortje Bosma (rechts) is afgestudeerd als illustrator aan de Willem de Kooning Acacemie in Rotterdam. Zij werkt in haar studio aan eigen projecten en in opdracht. Ze houdt zich op dit moment bezig met grafisch ontwerpen en social design. 

Lees meer 

over onze

collecties

metropolis.jpg
bottom of page